Nieuwe planeet! Planetnine (planet9), helaas geen Pluto.

Volgens de wetenschappers K. Batygin and M. E. Brown is er een negende planeet in ons zonnestelsel en het in niet Pluto!

Het viel deze heren op dat enkele objecten (komeet/steenachtig) een vreemde beweging maken in een gebied nog voorbij Pluto in de Kuipergordel en besloten dit verder te onderzoeken. Na enige denkstappen en berekeningen kwamen ze tot de conclusie dat de bewegingen alleen te verklaren zijn met de aanwezigheid van een enorme massa 10 keer groter dan die van de aarde en met een omlooptijd van 10 duizend tot 20 duizend jaar.

Dus: een negende planeet! Ook al heeft niemand de planeet zelf ooit waargenomen!

Maar,….. is er niet een definitie waar een planeet aan moet voldoen? Diezelfde die door de plutokillers is gebruikt om onze geliefde Pluto tot dwergje weg te zetten? Deze laatste lui definieerden een planeet als volgt: een planeet is bolvormig (onder invloed van de eigen zwaartekracht), draait om een centrale ster (de zon) én heeft de eigen baan schoongeveegd van ruimtezooi op het pad. Als het object nog niet gezien is hoe kunnen we dit dan vaststellen? Nou, heel simpel. Het is het formaat dat telt! Als het een kleintje als de aarde lukt om aan deze criteria te voldoen dan lukt het een object met een 10 keer grotere zwaartekracht zonder al te veel moeite.

Ik hoop alleen dat we, met een klein beetje geluk, onze nieuwe planeet nog voor de komende ijstijd te zien krijgen!

CZLwcRIVIAAKhSL

Twitter –> #planetnine; #planet9; #planeetnegen; #planeet9

Advertenties

Geef hier uw reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s